Iikka Sainio

Counsel, Innovation Manager Attorney at law Gsm: +358 50 590 8808
Download vCard

Avustan asiakkaitamme liikejuridiikkaan liittyvissä kysymyksissä erityisesti teknologia- ja media-aloilla sekä startup- ja pääomasijoitusaloilla.

Teknologia- ja media-alojen osalta minulla on kokemusta muun muassa laajoista järjestelmähankkeista, kotimaisten ja kansainvälisten ohjelmisto- ja teknologialisenssien neuvottelemisesta, tutkimus- ja tuotekehitystoiminnasta sekä erilaisista kaupallisista yhteistyöjärjestelyistä. Merkittävä osa työstäni liittyy yritysten kansainvälistymiseen tai kansainväliseen liiketoimintaan.

Startup-yrityksiin ja pääomasijoitustoimintaan liittyen osallistun uusien liiketoimintamallien suunnitteluun ja niiden toteuttamiseen muun muassa selvittelemällä IP-oikeuksia ja neuvottelemalla niitä koskevia tuotekehitys-, lisenssi- ja siirtosopimuksia. Lisäksi laadin yritysten perustamiseen, hallinnointiin, pääomasijoituksiin ja rahoitukseen liittyviä sopimuksia ja olen mukana yritysjärjestelyissä.

Autan asiakkaitamme myös riitatilanteiden ratkaisemisessa. Olen Suomen Asianajajaliiton hyväksymä sovittelija.

Juridiikan ohella panostan toimistomme kehityshankkeisiin kuten palvelujen, prosessien ja innovaatiotoiminnan kehittämiseen.

Työskentelen paitsi Helsingin toimistollamme myös Tampereella.

Työ- ja perhe-elämän lisäksi vietän aikaani erityisesti liikuntaharrastusten parissa. Lähellä sydäntäni ovat suunnistus ja pitkien matkojen juokseminen.