Pyöränkumin paikkaaja -blogi: Pukumiehestä kovakuntoisimmaksi huoltomieheksi
10.02.2017
Viimeksi 15-vuotiaana pyöränkumin vaihtanut lakimies Jari Maaranen ryhtyy hyväntekeväisyyspyöräilyn huoltomieheksi ja bloggaa homman etenemisestä, treenaamisesta ja aikanaan itse pyöräilystä.
Spinningtreenin vetäjä puhkuu porukan edessä, että jauhaa, jauhaa tai jaksaa, jaksaa. Siis edelleen, vaikka on jo poljettu minuuttitolkulla penkistä ja putkelta (satulasta ja seisaaltaan) ja treeniä on tehty jo piiiiiitkään. Tai ainakin tuntuu siltä. No, sitten jaksetaan. Välillä pitää pyörittää poljintakin niin vikkelään, että polkimet tuntuvat vievän miestä. Alamäkiä ei tässä lajissa ole, polkimien pitää olla koko ajan liikkeessä. Ja jos hidastaisin tahtia, vieressä polkeva, minut tähän kadenssimyllyyn houkutellut vaimoni piiskaisi tuttuun tapaan: jaksaa, jaksaa!
Sanavarastostani, saati lakikirjasta ei löytynyt sanoja Animal Spinning tai kadenssi. No, sanakirja esiin ja homma alkoi avautua: eläimellinen sisäpyöräily ja tahti? Kuulostaa rankalta, mutta uskaltauduin tiimin mukaan kokeilemaan, minkälaista meno on.
Äkkiä voisi luulla Team Rynkeby -harjoittelun olevan pelkkää pyöräilyä. Kissan viikset. Harjoittelu painottuu kuitenkin peruskunnon kohottamiseen ja se tehdään mm. yhteisillä pitkäkestoisilla (3h) kävelylenkeillä. Meno on aika ripeää, kun tuossa ajassa ehtii pistelemään noin 20 km. Vuoden vaihteen jälkeen osa pitkistä kävelylenkeistä korvattiin 3 tunnin spinning-treenillä, jonka jokainen polkee omalla peruskuntotasollaan. Viikon vauhtikestävyystreeni on nimenomaan Animal Spinning. Jokainen treenaa näiden lisäksi omia lajejaan niin että treenitunteja kertyy 6-8 viikossa. Suurin osa pyöräilijöistä saa ostamansa Rynkeby-fillarinsa vasta huhtikuussa, jolloin alkaa pyöräilyn ja ryhmäajon treenit.
Olen huoltomiehenä osa tiimiä ja saan osallistua kaikkiin treeneihin. Olen innostunut oman kunnon kohottamisesta ja samalla tiimin muihin jäseniin tutustumisesta. Meillä on tulossa varsin tiivis viikko yhteiseloa ”Tour de Parisin” aikana ja on hyvä, että koko porukka tuntee toisensa hyvin jo ennen matkaa.
Minun fyysinen kunto ei ole niin koetuksella Saksan, Belgian ja Ranskan teillä, mutta aion olla tänä vuonna ainakin kovakuntoisin pyöränkumin paikkaaja.
P.S. Kansainvälistä lasten syövän päivää vietetään keskiviikkona 15.2.2017. Päivän päätapahtuma järjestetään tuolloin Helsingin Narinkkatorilla klo 14–18. Torille asetellaan noin 150 sinistä, punaista ja valkoista tuolia. Nämä tuolit edustavat niitä suomalaisia lapsia ja nuoria, jotka ovat sairastuneet syöpään vuoden 2016 aikana. Lue lisää tapahtumasta Sylva ry:n sivulta >> Käsittelen aihetta lisää seuraavassa blogauksessani.